AΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

2024

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ συνέχισε την ανοδική της πορεία και για το 2023, με νέα σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της.
Ο τζίρος ξεπέρασε για πρώτη φορά τα €14 εκατομμύρια, αγγίζοντας σχεδόν τα €14,5 εκατομμύρια.
Για ακόμα μια χρονιά, η ανάληψη σημαντικών έργων Α.Π.Ε. καθώς και η συμμετοχή της εταιρείας σε μεγάλα ενεργειακά έργα του εξωτερικού, ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του κύκλου εργασιών. Σταθεροποίηση σε αυτά τα αυξημένα επίπεδα αναμένει η επιχείρηση για το 2024.

2023

Ολοκλήρωση έργων: ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πινάκων χαμηλής τάσης και η εγκατάσταση των μετασχηματιστών ισχύος στο νέο τετραώροφο κτήριο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γραφεία ιατρών, ογκολογικό τμήμα, ισόγειο φαρμακείο και υπόγειο πυρηνικής ιατρικής και βοηθητικών χρήσεων.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την ΤΕΡΝΑ Α.E.

Ολοκλήρωση έργων: ELECTROVAM ΑΕ - ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των γραμμών διανομής ροηφόρων αγωγών, καθώς και των πινάκων Χαμηλής Τάσης και μετασχηματιστών ισχύος, στο νέο βιομηχανικό κτήριο ανοδίωσης αλουμινίου της εταιρείας ELECTROVAM, στη ΒΙ.ΠΕ. ΣΙΝΔΟΥ

Ολοκλήρωση έργων: AVINOIL A.E.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή Υπαίθριων Υποσταθμών για τους σταθμούς εξυπηρέτησης των αυτοκινήτων της εταιρείας AVINOIL A.E.

Ολοκλήρωση έργων: EUROTEL QUEEN - ΚΑΛΥΒΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πινάκων Χαμηλής Τάσης της νέας φάσης επέκτασης του ξενοδοχείου EUROTEL QUEEN στις Καλύβες Χαλκιδικής - ΟΜΙΛΟΣ BLUE LAGOON

ΑΡΓΥΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: IPPOS CLUB - SUMMER TOUR 2023

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023:
Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στηρίζει διάφορες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου.
Αργυρή χορηγία για την στήριξη των πρώτων Διεθνών Αγώνων Υπερπήδησης Εμποδίων CSI στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνονται από το IPPOS Club στη Νέα Ραιδεστό.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΕΩΝ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023:
Ολοκληρώθηκε η κτηριακή επέκταση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων πλέον ανέρχεται στα 5.000τ.μ. σε γήπεδο 12.000 τ.μ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023:
Νέα μεγάλη αύξηση της τάξης του 20% κατέγραψε ο Κύκλος Εργασιών στη ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ το 2022.
Ειδικότερα, ο τζίρος ξεπέρασε για πρώτη φορά τα €13 εκατομμύρια.
Η ανάληψη σημαντικών έργων Α.Π.Ε. καθώς και η συμμετοχή της εταιρείας σε μεγάλα ενεργειακά έργα του εξωτερικού, ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του κύκλου εργασιών για το 2022. Σταθεροποίηση σε αυτά τα αυξημένα επίπεδα αναμένει η επιχείρηση για το 2023.

ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: DRT

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023:
Με μεγάλη χαρά η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ έγινε ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ χορηγός στην ομάδα Democritus Racing Team (DRT) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η ομάδα στοχεύει στη διεύρυνση των μαθησιακών πεδίων των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αναλαμβάνοντας με την κατασκευή του ηλεκτρικού μονοθέσιου- φόρμουλας, την εκπροσώπησή του στα σύγχρονα διεθνή πανεπιστημιακά δρώμενα.
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ στηρίζει ενεργά καινοτόμες δράσεις που σχετίζονται με την υποστήριξη νέων επιστημών και συμβάλλει ενεργά, ώστε τα όνειρα των μελλοντικών μηχανικών να γίνουν πραγματικότητα.

2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022:
Άλμα 50% κατέγραψε ο Κύκλος Εργασιών στη ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ το 2021.
Επιβεβαίωση της αναπτυξιακής πορείας αποτελούν τα οικονομικά στοιχεία του 2021. Ειδικότερα, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα €10,5 εκατομμύρια.
Η ανάληψη σημαντικών έργων Α.Π.Ε. καθώς και η συμμετοχή της εταιρείας σε μεγάλα ενεργειακά έργα του εξωτερικού, ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του κύκλου εργασιών για το 2021. Στα ίδια αυξημένα επίπεδα αναμένει η επιχείρηση ότι θα διαμορφωθεί ο τζίρος και το 2022.

2021

Ολοκλήρωση έργων: Κατασκευή Υποσταθμών Α.Π.Ε.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων Υποσταθμών για την ένταξη παραγωγών Α.Π.Ε. (Φωτοβολταϊκά Πάρκα, Βιοαέριο, Ηλεκτροπαραγωγή από διαχείριση απορριμμάτων) στο Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ συνολικής ισχύος άνω των 80MW.

Ολοκλήρωση έργων: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021:
Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση (προμήθεια & εργασίες εγκατάστασης ) των πινάκων Μέσης Τάσης στους Υ/Σ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, στη ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Ολοκλήρωση έργων: ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ

ΜΑΙΟΣ 2021:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων σφαγής στη ΒΙ.ΠΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Πίνακες Μέσης Τάσης, Πίνακες Χαμηλής Τάσης, Μ/Σ 1.000 kVA Ελαίου).

Ολοκλήρωση έργων: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή σύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) & Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΧΑΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε. (Πίνακες Μέσης Τάσης, Πίνακες Χαμηλής Τάσης, Μ/Σ 1.250KVA Ξηρού Τύπου).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021:
Με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, έκλεισε η οικονομική χρήση του 2020, για την ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα €7 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 22%, σε σχέση με το 2019.
Η σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει επιδράσει θετικά στη δραστηριότητα της εταιρείας>.
Η ανάλυψη σημαντικών έργων Α.Π.Ε. καθώς και η συμμετοχή της εταιρείας σε μεγάλα έργα του εξωτερικού, αναμένεται να συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών για το 2021. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα είναι αυξημένος τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με το 2020.

2020

Ολοκλήρωση έργων: Αναβάθμιση Συστημάτων 110V DC ΚΑΙ 24V DC στον Τοπικό Σταθμό Παραγωγής (ΤΣΠ) Ικαρίας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020:
Στο πλαίσιο αυτού του έργου, η εταιρεία μας μελέτησε, προμήθευσε και εγκατέστησε συστοιχίες ανορθωτικών συστημάτων φορτιστών και φωτισμού ασφαλείας μετά την σταδιακή κατάργηση και αποξήλωση των υφιστάμενων πινάκων και καλωδιώσεων.
Το έργο περιλάμβανε: Πίνακες ανορθωτών, Πεδία παραλληλισμού και εγκατάστασή τους στον Σταθμό παραγωγής καθώς και αντικατάσταση του φωτισμού και σύνδεση των μπαταριών.
Το έργο ολοκληρώθηκε έγκαιρα και σε πλήρη συμμόρφωση με τις τεχνικές προδιαγραφές.

Ανάθεση έργων: Λειτουργία νέων Μετρητικών διατάξεων στους Σταθμούς Παραγωγής της ΔΕΗ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020:
Σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης, του πρώτου Έργου εγκατάστασης μετρητικών διατάξεων σε 8 νησιά, η Εταιρία μας υλοποιεί το δεύτερο αντίστοιχο έργο, που αφορά στην εγκατάσταση μετρητικών διατάξεων σε εννέα μικρότερα Νησιά.

Ολοκλήρωση έργων: Λειτουργία νέων Μετρητικών διατάξεων στους Σταθμούς Παραγωγής της ΔΕΗ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ μελέτησε, κατασκεύασε, εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία κατάλληλες μετρητικές διατάξεις για την διακριτή καταγραφή, σε ωριαία βάση, της απορροφούμενης και εγχεόμενης ενέργειας στο δίκτυο, στο πλαίσιο του Κώδικα Διαχείρισης Ηλεκτρικών Συστημάτων Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.
Το Έργο, που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των Νησιών και συμβάλει στην διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας των Νησιών, αφορά στους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής των Νησιών: Σαντορίνη, Λήμνος, Χίος, Μήλος, Λέσβος, Κάλυμνος, Κως και Κάρπαθος.

Ολοκλήρωση έργων: Κατασκευή Υποσταθμών Α.Π.Ε.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020:
Κατασκευή πλήθους νέων Υποσταθμών για την ένταξη παραγωγών Α.Π.Ε. (Φωτοβολταϊκά Πάρκα, Βιοαέριο, Ηλεκτροπαραγωγή από διαχείριση απορριμμάτων) στο Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, ολοκληρώθηκαν υποσταθμοί που αφορούν σε έργα συνολικής ισχύος 50ΜW. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθούν Υποσταθμοί που θα αφορούν σε έργα ΑΠΕ που θα ξεπερνούν τα 100MW.

Ολοκλήρωση έργου: MIL OIL A.E.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των Ηλεκτρικών Πινάκων ΧΤ, Μ/Σ, Η/Ζ και Υποσταθμών για το εργοστάσιο της MIL OIL A.E., στο Λευκώνα Σερρών.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την ENERGY CONSTRUCTION COMPANY I.K.E. .

Ολοκλήρωση έργου: ΤΟΡΡΕ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση όλων των Ηλεκτρικών Πινάκων για την επέκταση του εργοστασίου ΤΟΡΡΕ, στο Κιλκίς.

Ολοκλήρωση έργου: PORTO SANI

ΜΑΙΟΣ 2020:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των Ηλεκτρικών Πινάκων και η προμήθεια & εγκατάσταση των μετασχηματιστών που αφορούν στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου 5 ΑΣΤΕΡΩΝ PORTO SANI στο SANI RESORT.
Η Σιαφάρας Ηλεκτρικά Συστήματα ανέλαβε την κατασκευή όλων των ηλεκτρικών πινάκων για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Από τους δύο Γενικούς Πίνακες Χαμηλής Τάσης, τον πίνακα Μέσης Τάσης και όλους τους υποπίνακες, μέχρι την προμηθεια και εγκατάσταση των 2 Μετασχηματιστών 1.000kVA.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε..

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020:
Με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και διεύρυνση της κερδοφορίας, έκλεισε η οικονομική χρήση του 2019, για την ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα €5,7 εκατομμύρια, αυξημένος κατά σχεδόν 42%, σε σχέση με το 2018.
Η ανάκαμψη, έστω και ελαφρά, της ελληνικής οικονομίας έχει επιδράσει θετικά στη και δραστηριότητα της εταιρείας, αν και για ακόμα ένα έτος η εταιρεία στήριξε τη δραστηριότητά της στην ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων εκτός Ελλάδας.
Η ανάληψη σημαντικών έργων Α.Π.Ε. αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών για το 2020. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με το 2019.

2019

Ολοκλήρωση έργου: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΗΣΙΩΝ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019:
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Μετρητικών Διατάξεων σε Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΙΦΝΟΥ, ΣΚΥΡΟΥ,ΣΥΜΗΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ, ΚΥΘΝΟΥ, ΣΕΡΙΦΟΥ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ και ΜΕΓΙΣΤΗΣ.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την ΔΕΗ ΝΗΣΩΝ.

Ολοκλήρωση έργου: SOLAR HYBRID POWER PLANTS

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019:
Ολοκληρώθηκε η προμήθεια Μ/Σ, για το έργο SOLAR HYBRID POWER PLANTS FOR 4 NIGERIAN UNIVERSITIES, στη Νιγηρία.
Η ανάθεση του έργου έγινε από τον όμιλο επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

Ολοκλήρωση έργου: BRIDGE POWER PLANT

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 6 φορητών υποσταθμών, για το έργο BRIDGE POWER PLANT, στην Γκάνα.
Η ανάθεση του έργου έγινε από τον όμιλο επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019:
Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2018 διαμορφώθηκε στα €4 εκατομμύρια, αυξημένος κατά σχεδόν 20%, σε σχέση με το 2017.
Για ακόμα ένα έτος η εταιρεία στήριξε τη δραστηριότητά της στην ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων εκτός Ελλάδας.
Δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει την δραστηριότητά της σε έργα του εξωτερικού. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος για το 2019 θα είναι αρκετά αυξημένος (40% - 50%) σε σχέση με το 2018.

2018

Ολοκλήρωση έργου: ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΚΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ολοκλήρωσε την κατασκευή Ηλεκτρικών Πινάκων για το νέο κτίριο γραφείων της ΜΕΤΚΑ.
Στο αντικείμενό της ανάθεσης περιλαμβάνονταν η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή πινάκων Μέσης Τάσης, Χαμηλής Τάσης, η προμήθεια Μ/Σ 630kVA, καθώς και η εγκατάσταση ενός Υποσταθμού.
Η ανάθεση του έργου έγινε από τον όμιλο επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

Ολοκλήρωση έργου: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΥΡΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ολοκλήρωσε την κατασκευή Ηλεκτρικών Πινάκων για την επέκταση του εργοστασίου ΤΥΡΑΣ, στα Τρίκαλα.
Στο αντικείμενό της ανάθεσης περιλαμβάνονταν η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή πινάκων Μέσης Τάσης, Χαμηλής Τάσης, καθώς και η εγκατάσταση BUSDUCT.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την εταιρεία ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ.

ΤΡΙΠΛΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ISO

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιθεώρηση των συστημάτων κατά ISO 9001 (Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας), ISO 14001 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) και OHSAS 18001 (Σύστημα Διαχείρισης για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία).

Ολοκλήρωση έργου: AMANDI ENERGY 192MW - GHANA

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο COMBINED CYCLE POWER PLANT στο ABOADZE της ΓΚΑΝΑΣ, συνολικής ισχύος 192MW.
Το έργο αφορούσε στη σχεδίαση και υλοποίηση των Γενικών Πινάκων Χαμηλής Τάσης (PCC) και των Πινάκων Ελέγχου Κινητήρων (MCC), συρταρωτού τύπου 3200Α – 5000Α.
Η ανάθεση του έργου έγινε από τον όμιλο επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

Ολοκλήρωση έργου: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EUROTEL PALACE - ΚΑΛΥΒΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο του νέου ξενοδοχείου EUROTEL PALACE. Το νέο ξενοδοχείο αποτελεί μέλος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "BLUE LAGOON PRINCESS”, στις ΚΑΛΥΒΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ανέλαβε κατ' αποκλειστικότητα την κατασκευή όλων των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο ξενοδοχείο.
Η ανάθεση του έργου έγινε από τον όμιλο επιχειρήσεων ΔΟΥΡΟΥ Α.Ε. .

Ολοκλήρωση έργου: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΞΕΝΙΑ» - ΣΚΙΑΘΟΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο του νέου ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, στην Σκιάθο.
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ανέλαβε την κατασκευή όλων των ηλεκτρικών πινάκων Μέσης και Χαμηλής Τάσης για το νέο ξενοδοχείο, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση Μ/Σ 1250kVA.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ.

Ολοκλήρωση έργου: South Rhodes Power Plant 115MW - Α.Η.Σ. ΡΟΔΟΥ

ΜΑΙΟΣ 2018:
Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ολοκλήρωσε την κατασκευή Ηλεκτρικών Πινάκων για το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, στη Ρόδο, συνολικής ισχύος 115MW.
Στο αντικείμενό της ανάθεσης περιλαμβάνονταν η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή πινάκων διανομής ισχύος και 110 πινάκων βοηθητικών εγκαταστάσεων AC & DC.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018:
Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2017 διαμορφώθηκε στα €3,4 εκατομμύρια, αυξημένος κατά σχεδόν 15%, σε σχέση με το 2016.
Για ακόμα ένα έτος η εταιρεία στήριξε τη δραστηριότητά της στην ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων εκτός Ελλάδας.
Δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει την δραστηριότητά της σε έργα του εξωτερικού. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος για το 2018 θα κυμανθεί ελαφρά αυξημένος (10% - 15%) σε σχέση με το 2017.

2017

Ολοκλήρωση έργων: Καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

2017:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για τα καταστήματα της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην ΠΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης, στα ΟΙΝΟΦΥΤΑ Αττικής, στον ΕΥΟΣΜΟ Θεσσαλονίκης και στο CASH & CARRY στη ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκλήρωση έργου: TAMDA & MILA ALGERIA

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή υποσταθμών 60/30KV για το έργο TAMDA & MILA ALGERIA” AC/DC PANELS LV
Η ανάθεση του έργου έγινε από την CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP S.A.L.

Ολοκλήρωση έργου: 4259-ΘΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πινάκων χαμηλής τάσης για το έργο 4259-ΘΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Η ανάθεση του έργου έγινε από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Ολοκλήρωση έργου: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ QUEEN

ΜΑΙΟΣ 2017:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο Ξενοδοχείο QUEEN της Δούρος Blue Lagoon.

Ολοκλήρωση έργου: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ STEFANIA

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017:
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο Ξενοδοχείο QUEEN στη Σάρτη Χαλκιδικής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017:
Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2016 διαμορφώθηκε στα €2,9 εκατομμύρια.
Για ακόμα ένα έτος η εταιρεία στήριξε τη δραστηριότητά της στην ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων εκτός Ελλάδας (Αλγερία).
Δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει την δραστηριότητά της σε έργα του εξωτερικού. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα κυμανθεί ελαφρά παραπάνω από το 2016.

2016

Ολοκλήρωση έργου: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016: Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ξεκίνησε νέα συνεργασία με τοπικό συνεργάτη στο Περού, υλοποιώντας επιτυχώς το πρώτο της έργο σε νοσοκομείο στην πόλη Λίμα.
Το έργο αφορούσε στη μελέτη/σχεδίαση και υλοποίηση ηλεκτρικών πινάκων Χαμηλής Τάσης, συνολικής ισχύος 4000kVA.

Ολοκλήρωση έργου: ΓΚΑΝΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 10 κινητών αεροστροβιλικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το έργο αφορούσε την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των 10 κινητών βοηθητικών συστημάτων (EBOP), μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τύπου General Electric TM2500+, συνολικής ισχύος 256 MW σε ISO συνθήκες, στo Takoradi, Γκάνα.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την ΜΕΤΚΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΙΝΑΚΩΝ Μ.Τ. UNISEC (ABB)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016: Με απόλυτη επιτυχία πέρασε η εταιρεία μας τις δοκιμές πιστοποίησης, μέσα από ένα πρόγραμμα που δημιούργησε η ΑΒΒ ειδικά για την πιστοποίηση των κατασκευαστών της νέας σειράς τυποποιημένων πινάκων Μέσης Τάσης, με την εμπορική ονομασία UniSec.
Η αναγκαία επένδυση που πραγματοποιήθηκε από την πλευρά της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, τόσο στη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων παραγωγής, ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις της ABB, όσο και στον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την κατασκευή των πινάκων, καθώς και στην εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού μας, διασφαλίζει την ποιότητα και τις υψηλές προδιαγραφές του τελικού προϊόντος.

Ολοκλήρωση έργου: ALTA DELIMARA LNG REGASFICATION TERMINAL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων του νέου σταθμού επεξεργασίας LNG, στη Μάλτα.
Η Σιαφάρας Ηλεκτρικά Συστήματα ανέλαβε την κατασκευή όλων των ηλεκτρικών πινάκων του νέου αυτού εργοστασίου. Οι πίνακες είναι LOGTRUP τύπου Form-4b.
Η Σιαφάρας απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει τη δυνατότητα ανάληψης και έγκαιρης ολοκλήρωσης οποιουδήποτε έργου ανεξαρτήτου μεγέθους και πολυπλοκότητας.
Η ανάθεση του έργου έγινε από την J&P AVAX

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016: Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2015 διαμορφώθηκε στα €4,2 εκατομμύρια, 10% χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Για ακόμα ένα έτος η εταιρεία στήριξε τη δραστηριότητά της στην ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων εκτός Ελλάδας (Μάλτα, Γκάνα).
Δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει την δραστηριότητά της σε έργα του εξωτερικού. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2015.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

2015

Ολοκλήρωση έργου: Blue Lagoon Princess

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015: Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ηλεκτρικών πινάκων, του νέου ξενοδοχείου 5* Blue Lagoon Princess.
Το ξενοδοχείο, που ιδιοκτησιακά ανήκει στην EUROTEL της οικογένειας Δούρου, με δυναμικότητα 250 δωματίων, έχει κατασκευασθεί με αρχιτεκτονική χωριού στην παραλία του χωριού Καλύβες, μεταξύ του πρώτου και δεύτερου ποδιού, στη Χαλκιδική.
Η Σιαφάρας Ηλεκτρικά Συστήματα ανέλαβε την κατασκευή όλων των ηλεκτρικών πινάκων του νέου αυτού συγκροτήματος. Από τους δύο Γενικούς Πίνακες Χαμηλής Τάσης, τον πίνακα Μέσης Τάσης και όλους τους υποπίνακες (περίπου 130), μέχρι την προμηθεια των 2 Μετασχηματιστών 1.000kVA και τον προγραμματισμό των SCADA/ PLCs.
Το σύνολο του έργου ολοκληρώθηκε εγκαίρως, παρά το πολύ πιεστικό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από την ανάδοχο εταιρεία.
Η Σιαφάρας απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει τη δυνατότητα ανάληψης και έγκαιρης ολοκλήρωσης οποιουδήποτε έργου ανεξαρτήτου μεγέθους και πολυπλοκότητας.

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015: Η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, από την 1η Φεβρουαρίου 2015, μετέφερε την έδρα της Διεύθυνσης Πωλήσεων στα νέα γραφεία της στην Αθήνα, στην οδό Λεωφόρου Καραμανλή 188.
Τα νέα γραφεία της εταιρείας, λειτουργούν σε αυτόνομο χώρο 150τ.μ. και είναι άρτια εξοπλισμένα, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που θα συμβάλλει στην αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των στελεχών της εταιρείας.
Ο κύριος Γιώργος Δαλγκίτσης, με μακρά εμπειρία και επιτυχημένη πορεία στον ηλεκτρολογικό τομέα, έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Πωλήσεων της εταιρείας, αποτελώντας σημαντική προσθήκη στο ανθρώπινο δυναμικό της.
Τα νέα γραφεία της εταιρείας αναμένεται να αποφέρουν άμεσα λειτουργικά και οικονομικά οφέλη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών και συνεργατών της εταιρίας.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η κίνηση αυτή αποτελεί τρανή απόδειξη της αναπτυξιακής πορείας που ακολουθεί η εταιρεία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015: Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2014 διαμορφώθηκε στα €5,3 εκατομμύρια. Ο αρχικός στόχος για κύκλο εργασιών στα εκ 6,5€ δεν επιτεύχθηκε.
Για ακόμα ένα έτος η εταιρεία στήριξε τη δραστηριότητά της στην ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων εκτός Ελλάδας (Αλγερία, Ιορδανία, Συρία).
Δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει την δραστηριότητά της σε έργα του εξωτερικού. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα κυμανθεί κοντά στα €4,7 - €5 εκατομμύρια, μειωμένος δηλαδή κατά 10% περίπου σε σχέση με το 2014.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2014: Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2013 διαμορφώθηκε στα €7,6 εκατομμύρια. Ο αρχικός στόχος για κύκλο εργασιών στα εκ 7€ υπερκαλύφθηκε.
Για ακόμα ένα έτος η εταιρεία στήριξε τη δραστηριότητά της στην ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων εκτός Ελλάδας (Αλγερία, Ιορδανία, Συρία).
To 2014 ξεκίνησε με έναν όγκο ανεκτέλεστων έργων της τάξης του €1.5εκ. που αναμένετε να διαμορφώσει σε πολύ καλά επίπεδα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία, η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει την δραστηριότητά της σε έργα του εξωτερικού. Η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα κυμανθεί κοντά στα €6,5 - €7 εκατομμύρια, μειωμένος δηλαδή κατά 10% περίπου σε σχέση με το 2013.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013: Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2012 διαμορφώθηκε στα €8,6 εκατομμύρια, που αποτελεί και το υψηλότερο ποσό από την ίδρυση της επιχείρησης. Η αύξηση του τζίρου σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2011 (εκ 7,4€), κατά 15,6%, υπερέβη ακόμη και την αναθεωρημένη πρόβλεψη για αύξηση κατά 10%, που έγινε με το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του 2011 (αρχικά είχε προβλεφθεί ότι ο τζίρος θα ήταν κατά 10% μειωμένος σε σχέση με το 2011).
Η ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων, κυρίως εκτός Ελλάδας (Αλγερία, Τουρκία, Συρία, Βουλγαρία), συνέβαλε καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση του ετήσιου οικονομικού αποτελέσματος.
To 2013 ξεκίνησε με έναν όγκο ανεκτέλεστων έργων της τάξης του €3.5εκ. που αναμένετε να διαμορφώσει σε πολύ καλά επίπεδα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Δεδομένης όμως της οικονομικής κρίσης, που συνεχίζει να πλήττει την ελληνική οικονομία, της μείωσης που προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και της πρόγνωσης για περεταίρω ύφεση το 2013, η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα κυμανθεί κοντά στα €7 εκατομμύρια, μειωμένος δηλαδή κατά 18% σε σχέση με το 2012.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με την ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

Ανάληψη ενεργειακού έργου: DEIR ALI II - ΣΥΡΙΑ

Ανατέθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο DEIR ALI ΙΙ της Συρίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από τη METKA.

Ανάληψη ενεργειακού έργου: SAMRA - ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Ανατέθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος “SAMRA POWER STATION PHASE III ADD ON COMBINED PROJECT” στο Αμάν της Ιορδανίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από τη METKA.

Ανάληψη ενεργειακού έργου: SAMRA - ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Ανατέθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος “ OPEN CYCLE OPEN PLANT AT HASSI R’MEL (WILAYA OF LACHOUAT)” στην Αλγερία. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από τη METKA.

2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012: Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2011 διαμορφώθηκε στα €7,44 εκατομμύρια, που αποτελεί και το υψηλότερο ποσό από την ίδρυση της επιχείρησης. Η αύξηση του τζίρου σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2010 (εκ 6,4€), κατά 16,2%, υπερέβη ακόμη και την αναθεωρημένη πρόβλεψη για αύξηση κατά 8%, που έγινε με το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του 2010 (αρχικά είχε προβλεφθεί ότι ο τζίρος θα ήταν ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το 2010).
Η ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων, κυρίως εκτός Ελλάδας (Τουρκία, Συρία, Ρουμανία), συνέβαλε καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση του ετήσιου οικονομικού αποτελέσματος.
To 2012 ξεκίνησε με έναν όγκο ανεκτέλεστων έργων της τάξης του €1.5εκ. που αναμένετε να διαμορφώσει σε πολύ καλά επίπεδα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Δεδομένης όμως της οικονομικής κρίσης, που συνεχίζει να πλήττει την ελληνική οικονομία, της μείωσης που προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και της πρόγνωσης για περεταίρω ύφεση το 2012, η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα κυμανθεί κοντά στα €6 εκατομμύρια, μειωμένος δηλαδή κατά 19% σε σχέση με το 2011.
Η επιχείρηση έχει καταφέρει να περιορίσει το κόστος παραγωγής αυξάνοντας την παραγωγικότητά της και θα συνεχίσει να κάνει επενδύσεις που έχουν ως στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής που έχει καταξιώσει την εταιρεία.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα, τόσο στο εσωτερικό με επικέντρωση σε φωτοβολταϊκά έργα, όσο και στο εξωτερικό με την ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

2011

Ολοκλήρωση ενεργειακού έργου: DENIZLI - ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο DENIZLI της Τουρκίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την METKA.

Οικονομικά νέα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011: Συμμετοχή για δεύτερη συνεχή χρονιά στις STRONGEST COMPANIES IN GREECE. Οι "Strongest companies in Greece" είναι οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group. Η Icap Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα strongest companies in Greece έχει μόνο μια στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ολοκλήρωση ενεργειακού έργου: ΙΛΑΡΙΩΝ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος ΙΛΑΡΙΩΝ στην Κοζάνη. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την METKA.

ENERGY-PHOTOVOLTAIC-2011

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011: Στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της επιχείρησης στο χώρο των φωτοβολταϊκών πάρκων, η εταιρεία συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση ENERGY PHOTOVOLTAIC, που έλαβε χώρα στις 29 Σεπτέμβριου έως 2 Οκτωβρίου 2011. Η Έκθεση που πραγματοποιείται για 6η φορά στο νέο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, έδωσε στην επιχείρηση τη δυνατότητα να προβάλει σημαντική γκάμα των προϊόντων της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή των Υπαίθριων Προκατασκευασμένων Υποσταθμών (Κιόσκια) για φωτοβολταϊκά πάρκα.

Επενδύσεις

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011: Ολοκληρώθηκε η κτηριακή επέκταση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων πλέον ανέρχεται στα 3.500μ2.

Οικονομικά νέα

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011: Βάσει του κύκλου εργασιών της εταιρείας, όπως έχει διαμορφωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 και των νέων συμβάσεων που έχει συνάψει η επιχείρηση, ο στόχος του ετήσιου τζίρου αναθεωρείται προς τα πάνω. Η νέα πρόβλεψη για τον τζίρο της επιχείρησης είναι ότι θα φτάσει τα εκ. 6,9€, αυξημένος κατά 8% σε σχέση με το 2010.

Ολοκλήρωση έργου: ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων της επιχείρησης ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ στη Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.

Ανάθεση ενεργειακού έργου: DEIR ALI - ΣΥΡΙΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011: Ανατέθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο DEIR ALI της Συρίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την METKA.

ECOTEC-2011

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011: Στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της επιχείρησης στο χώρο των φωτοβολταϊκών πάρκων, η εταιρεία συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση ECOTEC, που έλαβε χώρα στις 7 - 10 Απριλίου 2011. Η Έκθεση που πραγματοποιείται στο νέο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS, έδωσε στην επιχείρηση τη δυνατότητα να προβάλει σημαντική γκάμα των προϊόντων της.

Οικονομικά νέα

ΜΑΡΤΙΟΣ 2011: Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2010 διαμορφώθηκε στα €6,38 εκατομμύρια. Η αύξηση του τζίρου σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2009 (εκ 5,7€), κατά 11,9% ήταν ουσιαστικά μια ανατροπή, καθώς αρχικά είχε προβλεφθεί μείωση του τζίρου κατά 10%.
Η δυνατότητα ανάληψης μεγάλων έργων, εντός και εκτός Ελλάδας, συνέβαλε καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση του ετήσιου οικονομικού αποτελέσματος.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία και τις προγνώσεις για περεταίρω ύφεση το 2011, η επιχείρηση αναμένει ότι ο ετήσιος τζίρος θα κυμανθεί κοντά στα επίπεδα του 2009, ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το 2010. Η επιχείρηση θα συνεχίσει την προσπάθεια περιορισμού του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονα όμως θα προβεί και σε επενδύσεις που θα έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και κατ' επέκταση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής που έχει καταξιώσει την εταιρεία.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει μέρος της ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα, τόσο στο εσωτερικό με επικέντρωση σε φωτοβολταϊκά έργα, όσο και στο εξωτερικό με την ανάληψη μεγάλων έργων. Η συνεργασία με την εταιρεία Schneider Electric για την παραγωγή πινάκων Μέσης Τάσης ΝΕΧ-24, αναμένετε να ενεργοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επενδύσεις, τόσο στη γραμμή παραγωγής όσο και σε περαιτέρω τεχνογνωσία.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ολοκλήρωση έργου: ΝΕΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΑΣΟΥΤΗ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2011: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για τις νέες αποθήκηες της αλυσίδας super market ΜΑΣΟΥΤΗ στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την FRIGOSTAHL.

Ολοκλήρωση έργου: ΤΥΡΑΣ BRASOV - ΡΟΥΜΑΝΙΑL

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος της εταιρείας ΤΥΡΑΣ στο BRASOV της Ρουμανίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την FRIGOSTAHL.

Ανάθεση ενεργειακού έργου: SAMSUN - ΤΟΥΡΚΙΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011: Ανατέθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στην Samsun της Τουρκίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την METKA.

2010

Ολοκλήρωση ενεργειακού έργου: BRAZI - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο BRAZI της Ρουμανίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την RODAX.

Ολοκλήρωση ενεργειακού έργου: MOTOR OIL - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος της MOTOR OIL στην Κόρινθο. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την RODAX.

Οικονομικά νέα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010: Συμμετοχή στις STRONGEST COMPANIES IN GREECE. Οι "Strongest companies in Greece" είναι οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group. Η Icap Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα strongest companies in Greece έχει μόνο μια στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ολοκλήρωση έργου: ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για τη νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λάρισας, καθώς και η εγκατάσταση των busducts. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ERGO3.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΚ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010: Πιστή στο ραντεβού της για ακόμα μια φορά ήταν η Σιαφάρας Ηλεκτρικά Συστήματα με την έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟtec & Σαλόνι Φωτισμού», που έλαβε χώρα στις 1 έως 4 Οκτωβρίου 2010. Η Έκθεση που πραγματοποιείται, ανά δύο χρόνια, για 5η φορά στο νέο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, έδωσε στην επιχείρηση τη δυνατότητα να προβάλει σημαντική γκάμα των προϊόντων της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή των πινάκων συρταρωτού τύπου (draw out) και των πιστοποιημένων πινάκων Μέσης και Χαμηλής Τάσης. Εκτέθηκαν διαμερισματοποιημένοι πίνακες Χαμηλής Τάσης (FORM1 – FORM 4b), καθώς και διαμερισματοποιημένοι πίνακες Μέσης Τάσης τύπου metal-enclosed.

Επενδύσεις

ΜΑΙΟΣ 2010: Ίδρυση γραφείου στην Αθήνα με μόνιμο συνεργάτη.

Ολοκλήρωση έργου: ΣΤΟΑ ΧΗΡΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για τη ΣΤΟΑ ΧΗΡΣ στη Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ARCON.

Ολοκλήρωση ενεργειακού έργου: ΔΕΗ ΛΚΔΜ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή ηλεκτρικών πινάκων για ορυχεία της ΔΕΗ (Αμύνταιο, Μαυροπηγή) στα πλαίσια σύμβασης που έχει η εταιρεία.

Οικονομικά νέα

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010: Ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2009 διαμορφώθηκε στα €5,7 εκατομμύρια. Η μείωση του τζίρου σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2008, κατά 10,5% ήταν μικρότερη των αρχικών προβλέψεων.

Το 2010 ξεκίνησε με ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους €550 χιλιάδων και αρκετά έργα, τόσο στο ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία και τις προγνώσεις για περεταίρω ύφεση το 2010, η επιχείρηση αναμένει μια περαιτέρω μείωση του ύψους των πωλήσεών της για το 2010 της τάξης του 10%. Η επιχείρηση θα συνεχίσει την προσπάθεια περιορισμού του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονα όμως θα προβεί και σε επενδύσεις που θα έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και κατ' επέκταση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής που έχει καταξιώσει την εταιρεία.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει μέρος της περαιτέρω ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα καθώς και σε διεύρυνση της συμμετοχής της σε έργα εκτός Ελλάδας.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ολοκλήρωση έργου: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΑΡΜΑΡΟΥ - ΛΙΒΥΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου στη Λιβύη. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την MILESTONE TOTEV ILIYAN.

Ολοκλήρωση έργου: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το νοσοκομείο Ζακύνθου. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την INSO.

2009

Συμφωνία συνεργασίας : Schneider

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Σε ισχύ τέθηκε η συμφωνία εξουσιοδότησης (licence agreement) με την εταιρεία Schneider Electric για την παραγωγή πινάκων Μέσης Τάσης ΝΕΧ-24.

Συμφωνία συνεργασίας : Logstrup

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Σε ισχύ τέθηκε η συμφωνία εξουσιοδότησης (licence agreement) με την εταιρεία Logstrup για την παραγωγή πινάκων Χαμηλής Τάσης Συρταρωτού Τύπου (OMEGA).

Εργαστήριο Δοκιμών Μ.Τ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Σε λειτουργία τέθηκε το νέο εργαστήριο δοκιμών σειράς για τους πίνακες Μέσης Τάσης. Οι δοκιμές γίνονται βάσει του προτύπου EN 62271-200.

Ανάθεση έργου: ΤΥΡΑΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Έγινε η ανάθεση της κατασκευής των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο εργοστάσιο της εταιρείας ΤΥΡΑΣ στο BRASOV της Ρουμανίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟ ΣΤΑΛ.

Ολοκλήρωση έργου: HERMES PARK

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο εμπορικό κέντρο HERMES PARK στη ΣΟΦΙΑ Βουλγαρίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΤΕΡΝΑ.

Ολοκλήρωση έργου: LIDL - ΓΕΦΥΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το LIDL στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΜΙΣΙΚΟΓΛΟΥ-ΠΕΤΑΛΙΔΗΣ.

Ολοκλήρωση έργου: ΕΛ.ΒΙ.Ζ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για την ΕΛ.ΒΙ.Ζ. στο Πλατύ Ημαθίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΓΙΑΓΛΗΣ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ.

Οικονομικά νέα

ΜΑΡΤΙΟΣ 2009: Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2008 διαμορφώθηκε στα €6,4 εκατομμύρια. Ο τζίρος από την κατασκευή ηλεκτρικών πινάκων διαμορφώθηκε στα €4,8 εκ., ενώ σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε το μέρος του τζίρου που αφορά στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Το 2009 ξεκίνησε με ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους €500 χιλιάδων και αρκετά έργα να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Δεδομένης της έκτασης της οικονομικής κρίσης, η οποία αναμένετε να επηρεάσει τον κλάδο και το τρέχον έτος, η επιχείρηση αναμένει το ύψος των πωλήσεών της για το 2009 να κινηθεί σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα. Θεωρώντας αναμενόμενη μια μείωση της τάξης του 13%, η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους παραγωγής, χωρίς αυτό να θίγει την υψηλού επιπέδου ποιότητα κατασκευής που έχει καταξιώσει την εταιρεία.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει μέρος της περαιτέρω ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα καθώς και σε διεύρυνση της συμμετοχής της σε έργα εκτός Ελλάδας.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ολοκλήρωση έργου: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το νοσοκομείο Καβάλας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την INSO.

2008

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008: Πιστή στο ραντεβού της για ακόμα μια φορά ήταν η Σιαφάρας Ηλεκτρικά Συστήματα με την έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟtec & Σαλόνι Φωτισμού», που έλαβε χώρα στις 17 έως 20 Οκτωβρίου 2008. Η Έκθεση που πραγματοποιείται, ανά δύο χρόνια, για 4η φορά στον καθιερωμένο πλέον χώρο της EXPO ATHENS στην Ανθούσα Αττικής, έδωσε στην επιχείρηση τη δυνατότητα να προβάλει σημαντική γκάμα των προϊόντων της. Για δεύτερη συνεχή φορά, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή των πιστοποιημένων πινάκων Μέσης και Χαμηλής Τάσης. Εκτέθηκαν διαμερισματοποιημένοι πίνακες Χαμηλής Τάσης (FORM1 – FORM 4b), καθώς και διαμερισματοποιημένοι πίνακες Μέσης Τάσης τύπου metal-enclosed.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008: Επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της επιχείρησης στη Διεθνή Έκθεση στη Φιλιππούπολη (Plovdiv) της Βουλγαρίας. Η επιχείρηση είχε τη δυνατότητα να προβάλει τα προϊόντα της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των πιστοποιημένων πινάκων Μέσης και Χαμηλής Τάσης. Ικανοποιημένη δηλώνει η διοίκηση της επιχείρησης, τόσο από την παρουσία της εταιρείας, όσο και από το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου.

Οικονομικά νέα

ΜΑΡΤΙΟΣ 2008: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και το 2007 η διεκδίκηση μεγάλων έργων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, από τη ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα €7,3 εκατομμύρια για το 2007, αυξημένος κατά 46% περίπου σε σχέση με το 2006. Ο τζίρος της επιχείρησης ήταν αυξημένος και κατά 20% περίπου σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις για το 2007. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι μέρος του τζίρου αφορά έργα που είχαν ξεκινήσει εντός του 2006, αλλά ολοκληρώθηκαν το 2007.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει μέρος της περαιτέρω ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα καθώς και σε διεύρυνση της συμμετοχής της σε έργα εκτός Ελλάδας.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

2007

Ανάθεση έργου: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΑΝΔΡΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Έγινε ανάθεση της κατασκευής των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ στη Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΕΤΕΘ.

Ολοκλήρωση έργου: ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στo Ηράκλειο Κρήτης. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΓΚΡΑΤΖΙΟΣ & ΣΙΑ.

Ανάθεση έργου: ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Έγινε ανάθεση της κατασκευής των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ - ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ - ΤΕΡΝΑ - ΕΤΕΘ.

Ανάθεση έργου: MAKRO ΞΑΝΘΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Έγινε ανάθεση της κατασκευής των ηλεκτρικών πινάκων για το supermarket MAKRO στην ΞΑΝΘΗ. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΖΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ.

Ολοκλήρωση έργου: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κ.Α.Θ.Μ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για τον εμπορευματικό σταθμό εντός του Κ.Α.Θ.Μ. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την Κ/Ξ ΑΛΤΕΚ - ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ.

Ολοκλήρωση έργου: MODA CABINA

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για την εταιρεία ανελκυστήρων MODA CABINA (KLEEMANN HELLAS) στο Σταυροχώρι Κιλκίς.

Ολοκλήρωση έργου: Τ.Ε.Ι. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για τα Τ.Ε.Ι. Καστοριάς. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την Κ/Ξ ΑΤΡΑΠΟΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ.

Ολοκλήρωση έργου: PRAKTIKER ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το supermarket PRAKTIKER στη Μάνδρα Αττικής. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΕΛΙΞ.

Οικονομικά νέα

ΙΟΥΛΙΟΣ 2007: Στα € 3 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2007. Η αύξηση κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το περσινό κακό πρώτο τετράμηνο δεν αντικατόπτριζε την πραγματική εικόνα της επιχείρησης. Βάσει αυτών των δεδομένων και του ανεκτέλεστου υπόλοιπου, ο ετήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις για € 6 εκ..

Ολοκλήρωση έργου: KARACHI

ΙΟΥΛΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το έργο KARACHI ELECTRICITY SUPPLY CORPORATION KORANGI στo ΠΑΚΙΣΤΑΝ. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΜΕΤΚΑ.

Ολοκλήρωση έργου: ALEXANDER THE GREAT

ΜΑΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου ALEXANDER THE GREAT στην Κρυοπηγή- Χαλκιδικής.

Ολοκλήρωση έργου: ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το έργο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στην ΑΘΗΝΑ. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την J&P-ΑΒΑΞ.

Ολοκλήρωση έργου: LEROY MERLIN

ΜΑΡΤΙΟΣ 2007: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το έργο LEROY MERLIN. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΖΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ.

Οικονομικά νέα

ΜΑΡΤΙΟΣ 2007: Στα € 5 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2006. Βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, που κυμάνθηκε γύρω στο 15% χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις, είναι οι σημαντικά μειωμένες πωλήσεις του πρώτου τετράμηνου του 2006. Η άνοδος των πωλήσεων στα επόμενα τετράμηνα δεν κατέστη ικανή να αντισταθμίσει τις αρχικές απώλειες. Η καθυστέρηση στην έναρξη σημαντικών έργων εντός του 2006 δημιούργησε και αρκετά μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο.
Ο στόχος για τον κύκλο εργασιών του 2007, βάσει του ανεκτέλεστου υπόλοιπου, των επικείμενων συμφωνιών και τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι τα € 6 εκ. Πιθανή επιτάχυνση στην υλοποίηση των έργων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα σημάνει και την προς τα άνω αναθεώρηση των προβλέψεων.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει μέρος της περαιτέρω ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα καθώς και σε διεύρυνση της συμμετοχής της σε έργα εκτός Ελλάδας.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

2006

Ολοκλήρωση έργου: VIVARTIA

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για την αναβάθμιση του υποσταθμού της βιομηχανίας VIVARTIA (ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΣΗ) στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου (Θεσσαλονίκη).

Ολοκλήρωση έργου: ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για την κατασκευή του σταθμού συμπαραγωγής ηλεκτρισμού &θερμότητας στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στον Άγιο Νικόλαο στην παραλία Δίστομου Βοιωτίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την RODAX A.Τ.E.Ε..

Ολοκλήρωση έργου: ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για την νέα μονάδα της βιομηχανίας ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗ στην Κατερίνη.

Ολοκλήρωση έργου: Γ.Ν. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων για το νέο Νοσοκομείο στο Κιλκίς. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΚΟΜΠΕΛ.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΚ-2006

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006: Απολύτως επιτυχημένη χαρακτήρισε τη συμμετοχή της επιχείρησης, στη δεύτερη διεθνής έκθεση "Ηλεκτρο tec & Σαλόνι Φωτισμού" ο διευθυντής πωλήσεων της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
Στη φετινή συμμετοχή δόθηκε έμφαση στην προβολή των πιστοποιημένων πινάκων Μέσης και Χαμηλής Τάσης που κατασκευάζει η εταιρεία. Πέραν των κλασικών κατασκευών εκτέθηκαν διαμερισματοποιημένοι πίνακες Χαμηλής Τάσης τύπου ΦΟΡΜΑ 2 και ΦΟΡΜΑ 3, καθώς και διαμερισματοποιημένοι πίνακες Μέσης Τάσης τύπου metal-clad και metal-enclosed. Και οι δύο προαναφερθείσες σειρές προϊόντων, διαθέτουν πιστοποιητικά δοκιμών τύπου, από διεθνώς αναγνωρισμένα εργαστήρια όπως το CESI του Μιλάνου.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει και η διοίκηση της επιχείρησης, τόσο από την παρουσία της εταιρείας, όσο και από την γενικότερη οργάνωση της έκθεσης, που φέτος πραγματοποιήθηκε στις 3-6 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS. Η προβολή ολοκληρωμένης σειράς προϊόντων της εταιρείας, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ανέδειξε στους επισκέπτες της έκθεσης την ικανότητα της επιχείρησης να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο υψηλές απαιτήσεις, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ηγετική θέση που έχει κατακτήσει η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στην ελληνική αγορά.

Ολοκλήρωση έργου: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του υποσταθμού για τις νέες εγκαταστάσεις των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΠΕΝ¨ΑΚΗ στην Αθήνα Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την ΚΏΣΤΑΣ - ΚΏΣΤΑΣ.

Ολοκλήρωση έργου: ΤΡΟΥΛΙΑΡΗΣ Γ. & ΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για την κατασκευή - μετεγκατάσταση του τυροκομείου ΤΡΟΥΛΙΑΡΗΣ στη Θάσο. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ A.E.

Ολοκλήρωση έργου: ΠΑΣΧΑΛΗΣ -ΚΡΕΤΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της μονάδας τυποποίησης και συντήρησης οπωροκηπευτικών ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΡΕΤΑ στο Ζευγολάτιο Κορινθίας. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ A.E.

Ολοκλήρωση έργου: ΟΛΥΜΠΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για την επέκταση των εγκαταστάσεων της γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ στη Λάρισα. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ A.E.

Ολοκλήρωση έργου: ΤΣΙΚΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΣΙΚΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στη Σπάρτη. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ A.E.

Ολοκλήρωση έργου: ΤΥΡΑΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΥΡΑΣ στην Αθήνα. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ A.E.

Ολοκλήρωση έργου: Blue Marin

ΜΑΡΤΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Blue Marin στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από την ΑΛΜΑΡ A.E.

Οικονομικά νέα

ΜΑΡΤΙΟΣ 2006: Στα € 5,3 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2005. Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκεται οριακά πάνω από τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις (€ 5,2 εκ.) που ανακοινώθηκαν μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2005.
Η μετά Ολυμπιακών Αγώνων εποχή χαρακτηρίστηκε, σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό από τον αναμενόμενο, από μειωμένες επενδύσεις και καθυστερήσεις στις αναθέσεις μεγάλων έργων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο το γεγονός της διατήρησης του τζίρου στα ίδια επίπεδα με το 2004, εξαιρουμένων των Ολυμπιακών έργων (€ 1,5 εκ.), επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων τεχνικών εταιρειών και βιομηχανιών της Ελλάδας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, που την έχουν κατατάξει στην κορυφή των ελληνικών εταιρειών κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων.
Ο στόχος για τον κύκλο εργασιών του 2006, βάσει των εκτιμήσεων για τα έργα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν και τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι τα € 5,85 εκ. Πιθανή επιτάχυνση στην υλοποίηση των έργων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα σημάνει και την προς τα άνω αναθεώρηση των προβλέψεων. Σημαντικό στοιχείο, για τη φετινή πορεία του κύκλου εργασιών, είναι και το υψηλό ανεκτέλεστο έργο (κυρίως στον τομέα της ενέργειας).
Η εταιρεία θα στηρίξει μέρος της περαιτέρω ανάπτυξής της σε ενεργειακά έργα, σε εξαγωγές και σε διεύρυνση της παραγωγής της σε νέα πιστοποιημένα προϊόντα.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της, που με την εμπιστοσύνη τους δικαιώνουν τις επιλογές της και της δίνουν τη δύναμη και την ώθηση να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ολοκλήρωση έργου: Ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των εργοταξιακών πινάκων για την ανέγερση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση της κατασκευής του έργου έγινε από την Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ - ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ - ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ.

Ολοκλήρωση έργου: ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις εγκαταστάσεις της κλινικής ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Ολοκλήρωση έργου: PELOPAC

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2006: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας PELOPAC στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ A.E.

2005

Ολοκλήρωση έργου: LAMDA Olympia Village (The Mall)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις εγκαταστάσεις του νέου εμπορικού κέντρου Lamda Olympia Village στo Μαρούσι.

Οικονομικά νέα: Επενδύσεις

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η αγορά / εγκατάσταση της νέας C.N.C. Στράντζας του οίκου TRUMPF, ύψους € 130χ.

Ολοκλήρωση έργου: ΑΦΟΙ ΧΑΣΙΚΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας επεξεργασίας κρεάτων ΑΦΟΙ ΧΑΣΙΚΟΥ ΑΕΒΕ στο Ρέθυμνο. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από την ΠΥΡΣΟΣ ΑΤΕΕ.

Ολοκλήρωση έργου: ΤΟΡΡΕ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΟΡΡΕ ΑΒΕΕ στο Κιλκίς.

Οικονομικά νέα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2005: Στα € 4,15 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ το δεκάμηνο 2005. Το αποτέλεσμα είναι περίπου 17% χαμηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο κακό πρώτο τετράμηνο, που χαρακτηρίστηκε από μειωμένες επενδύσεις και καθυστερήσεις στις αναθέσεις μεγάλων έργων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Οι νέες εκτιμήσεις για τον ετήσιο τζίρο της επιχείρησης ανέρχονται στα € 5,2 εκατομμύρια.

Ολοκλήρωση έργου: Mediterranean Cosmos

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις εγκαταστάσεις του νέου εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Γενικά νέα: Ανανέωση πιστοποίησης κατά ISO 9001

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την TUV CERT, για την 3ετή ανανέωση της πιστοποίησης της εταιρείας κατά ISO 9001 (έως τον Αύγουστο 2008).

Ολοκλήρωση έργου: ΤΥΡΑΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΥΡΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από τη ΦΡΙΓΚΟΣΤΑΛ A.E.

Ανάθεση έργου: Plus Hellas

ΙΟΥΝΙΟΣ 2005: Ανατέθηκε από τη ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. το σύνολο της κατασκευής των ηλεκτρολογικών πινάκων καθώς και του Υ/Σ (2 Χ 1.250 kVA) για την κατασκευή των αποθηκών της Plus Hellas στη Θεσσαλονίκη. H Γερμανική αλυσίδα λιανικής πώλησης καταναλωτικών αγαθών, που ελέγχεται από το γερμανικό όμιλο «Tengelmann», οργανώνει την ανάπτυξή της πανελλαδικά και στη ΒΙΠΕ Σίνδου δημιουργεί ένα μεγάλο κέντρο αποθηκεύσεων και logistics.

Ολοκλήρωση έργου: Hotel Porto (ΑΦΟΙ ΜΑΜΑΔΑ Α.Ε.)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση του Υ/Σ (2 Χ 1.250 kVA) του ξενοδοχείου, πέντε αστέρων, Hotel Porto στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Ανάθεση έργου: LAMDA Olympia Village

ΙΟΥΝΙΟΣ 2005: Ανατέθηκε από την J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. το σύνολο της κατασκευής των ηλεκτρολογικών πινάκων και του Υ/Σ (6 Χ 2.000 kVA) για την κατασκευή του νέου Εμπορικού Ψυχαγωγικού Κέντρου Lamda Olympia Village, στο Μαρούσι Αττικής.

Ολοκλήρωση έργου: ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΜΑΙΟΣ 2005: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων για τις εγκαταστάσεις της κλινικής ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ στη Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση της κατασκευής της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του έργου έγινε από την ΕΡΓΟ3 ΑΤΤΕΕ.

Ανάθεση έργου: Mediterranean Cosmos

ΜΑΡΤΙΟΣ 2005: Ανατέθηκε από τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. το σύνολο της κατασκευής ηλεκτρολογικών πινάκων και του Υ/Σ (3 Χ 3.150 & 2 Χ 2.500 kVA) για την κατασκευή του νέου Εμπορικού Κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη..

Ανάθεση έργου: UNCLE STATHIS (Βουλγαρία)

ΜΑΡΤΙΟΣ 2005: Ανατέθηκε από την Uncle Stathis Ltd η κατασκευή και εγκατάσταση όλων των ηλεκτρολογικών πινάκων και του Υ/Σ (2 Χ1.000 kVA) για την κατασκευή της νέας μονάδας της εταιρείας στη Βουλγαρία.

Ολοκλήρωση έργου: ΔΕΗ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005: Παραδόθηκαν στη ΔΕΗ τα 125 κιβώτια χαλινοδιακοπτών, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ορυχείου Μαυροπηγής.

Οικονομικά νέα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005: Στα € 6,77 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για το 2004, αυξημένος κατά 6% σε σχέση με το 2003 (€ 6,4 εκ). Εξαιρώντας τον κύκλο εργασιών που αφορά σε Ολυμπιακά Έργα που εκτελέστηκαν εξ ολοκλήρου ή ολοκληρώθηκαν εντός του 2004, ο τζίρος ανήλθε στα € 5,5 εκ. ξεπερνώντας τις περσινές προβλέψεις (€ 5,2 εκ) για αύξηση κατά 14%, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες περίπου.
Οι συνολικές πωλήσεις των προϊόντων (πίνακες Μέσης Τάσης, πίνακες Χαμηλής Τάσης και Κιόσκια) παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με το 2003. Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζεται η άνοδος κατά 22% στην εκτέλεση βιομηχανικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ενώ σημαντικότατη ήταν και η αύξηση των πωλήσεων προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΗ -ΕΥΔΑΠ) που ξεπέρασε το 200%.
Η διατήρηση του κύκλου εργασιών σε υψηλά επίπεδα, παρά την κατά 26% μείωση του τζίρου των Ολυμπιακών έργων, επιβεβαιώνει τις επιλογές της επιχείρησης για συνεχή προσπάθεια διεύρυνσης του πελατολογίου της και διείσδυση σε συγκεκριμένες αγορές. Η διοίκηση της εταιρείας είναι πεπεισμένη ότι η πλήρης εκμετάλλευση των νέων υποδομών τα επόμενα χρόνια θα δώσει νέα ώθηση στην εταιρεία.
Ο στόχος για τον τζίρο του 2005, βάσει και των εκτιμήσεων για τα έργα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του 2005 και τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, είναι τα € 6 εκ., αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το 2004 (εξαιρώντας τα Ολυμπιακά έργα). Η σταδιακή μείωση της άμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων, που θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στην οικονομική χρήση του 2005, καθώς και ο νέος αναπτυξιακός νόμος αναμένεται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της που με την εμπιστοσύνη τους την διατηρούν στην κορυφή των ελληνικών εταιρειών κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων και διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει πιστή στις αρχές που έχει υιοθετήσει και θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

2004

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΚ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004: Απολύτως επιτυχημένη χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στη Διεθνή έκθεση "Ηλεκτρο tec & Σαλόνι φωτισμού", ο Διευθυντής πωλήσεων και μέλος του Δ.Σ. Παυλίδης Χαράλαμπος. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 15-18 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS.
Ως πετυχημένη χαρακτήρισαν και τη συνολική διοργάνωση της έκθεσης τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας Νικόλαος Σιαφάρας, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Σιαφάρας.

Οικονομικά νέα

ΙΟΥΛΙΟΣ 2004: Στα € 4 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το Α' εξάμηνο 2004 ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις κατά 55%. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένο κατά 58% σε σχέση με αντίστοιχο εξάμηνο του 2003 (€ 2,6 εκ).
Η σημαντική αύξηση του τζίρου ωστόσο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα νέα Ολυμπιακά έργα που εκτέλεσε η εταιρεία κατά το Α' εξάμηνο του 2004, συνολικού τζίρου € 1εκ. περίπου. Πέραν των Ολυμπιακών έργων ο τζίρος του Α' εξαμήνου αυξήθηκε κατά 17% (αρχική πρόβλεψη για αύξηση 14%).
Κατά 85% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στους πίνακες Μέσης Τάσης, κατά 26% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στους πίνακες Χαμηλής Τάσης, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η άνοδος κατά 168% στην εκτέλεση βιομηχανικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Οι πωλήσεις προς τις τεχνικές εταιρείες αυξήθηκαν κατά 68%, ενώ κατά 24% αυξήθηκαν οι απ' ευθείας πωλήσεις προς τις βιομηχανίες.

Μεγάλα έργα

ΙΟΥΝΙΟΣ 2004: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των ηλεκτρικών πινάκων και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα Marmari Palace, στην ΚΩ, προϋπολογισμού € 1.1εκ.

Νέα Ολυμπιακά έργα

ΜΑΙΟΣ 2004: Ολοκληρώθηκαν τα νέα Ολυμπιακά έργα που είχε αναλάβει η εταιρεία. Αναλυτικότερα παραδόθηκαν οι πίνακες για τα έργα: "Ολυμπιακό Κέντρο Γραπτού Τύπου (MPC)", "Ολυμπιακό Γήπεδο Πυγμαχίας" και για το Ολυμπιακό Στάδιο "Ο.Α.Κ.Α. - Περιβάλλον Χώρος". Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν το έργο "Διασφάλιση Προσωρινής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΘΗΝΑ 2004", που θα παραδοθεί εντός του Ιουνίου.

Οικονομικά νέα

ΜΑΡΤΙΟΣ 2004: Στα € 6,4 εκατομμύρια διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2003, αυξημένος κατά 67% σε σχέση με το 2002 (€ 3,8 εκ). Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε ακόμα και τις αναθεωρημένες προβλέψεις, που είχαν γίνει με βάση τα αποτελέσματα του Α' εξαμήνου 2003, κατά 28%. Όσο για τα καθαρά κέρδη προ φόρων, αυτά προσδιορίζονται στο € 1 εκ.
Η διοίκηση της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ χαρακτηρίζει το παρελθόν έτος ως ιδιαίτερα σημαντικό για την μετέπειτα πορεία της εταιρείας. Ο υψηλός τζίρος αποδίδεται κυρίως στη συνεχή προσπάθεια διερεύνησης του πελατολογίου της την τελευταία διετία, στην αναζήτηση νέων αγορών και στην εκτέλεση πολλών Ολυμπιακών έργων. Οι συνεχείς επενδύσεις των τελευταίων ετών σε υλικοτεχνική υποδομή και στο ανθρώπινο δυναμικό, έδωσαν τη δυνατότητα στην ΣΙΑΦΑΡΑΣ να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, διατηρώντας την ηγετική θέση που έχει κατακτήσει στον κλάδο της. Τα τελικά αποτελέσματα αποδεικνύουν τη δυναμική της εταιρείας και επιβεβαιώνουν ότι η ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων.
Η σημαντική αύξηση του τζίρου εν μέρει μόνο οφείλεται στα Ολυμπιακά έργα που εκτέλεσε η εταιρεία κατά το παρελθόν έτος, τα οποία αποτελούν το 27% του συνολικού τζίρου. Κατά 18% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στους πίνακες Μέσης Τάσης, κατά 69% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στους πίνακες Χαμηλής Τάσης, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η άνοδος κατά 93% στην εκτέλεση βιομηχανικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Οι πωλήσεις προς τις τεχνικές εταιρείες αυξήθηκαν κατά 33%, ενώ κατά 85% αυξήθηκαν οι απ' ευθείας πωλήσεις προς τις βιομηχανίες. Η σημαντικότατη αύξηση των πωλήσεων προς τις βιομηχανίες καταδεικνύει τη διεύρυνση του πελατολογίου της εταιρείας, που αποτελεί εχέγγυο για την συνέχιση της έως τώρα επιτυχημένης πορείας. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί και η αύξηση κατά 47% στις εξαγωγές της εταιρείας σε σχέση με το 2002.
Βάσει εκτιμήσεων για τα έργα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2004 και το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο τζίρος για το τρέχον έτος αναμένεται να διαμορφωθεί στα € 5,2 εκ., αυξημένος κατά 14% σε σχέση με το 2003 (εξαιρώντας τα Ολυμπιακά έργα). Ωστόσο, η πιθανή μείωση της άμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων αναμένεται ότι θα δώσει νέα ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις.
Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ολοκλήρωση Ολυμπιακών έργων

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004: Με την παράδοση και των τελευταίων πινάκων για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, τον Ιανουάριο, ολοκληρώθηκαν τα Ολυμπιακά έργα που είχε αναλάβει η εταιρεία. Τον Δεκέμβριο 2003 ολοκληρώθηκαν το "Σπίτι Βαρέων Αθλημάτων" και ο νέος Ιππόδρομος Αθηνών, τον Αύγουστο 2003 ολοκληρώθηκε το "Σπίτι της Άρσης Βαρών", ενώ από τον Φεβρουάριο 2003 είχε ολοκληρωθεί το Ε.Σ. ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ.

2003

Οικονομικά νέα

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2003: Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκονται τα αποτελέσματα της ΣΙΑΦΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Κατά 30% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2003, ξεπερνώντας τα 2,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει ότι στο σύνολο του έτους ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί πάνω από τα 5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, ξεπερνώντας κατά 15% τις αρχικές προβλέψεις.

Δοκιμές Τύπου Κυψελών Μέσης Τάσης

ΙΟΥΝΙΟΣ 2003: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση των Δοκιμών Τύπου στους Πίνακες Μέσης Τάσης της εταιρείας (σειράς SMS). Οι δοκιμές έγιναν στο διεθνώς αναγνωρισμένο εργαστήριο δοκιμών CESI στο Μιλάνο.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κυψελών σειράς SMS (αφορά διακόπτες Εξαφθοριούχου Θείου SF6) είναι τα παρακάτω:
- Ονομαστική τάση (Voltage rating): 24 kV
- Ονομαστική ένταση (Current rating): 630 A
- Ονομαστική συχνότητα (Frequency rating): 50/60 Hz
- Αντοχή σε ρεύμα βραχείας διάρκειας (Short-time withstand current rating): 16 kA
- Αντοχή σε ρεύμα κορυφής (Peak withstand current rating): 40 kA
- Αντοχή σε κρουστική τάση (Lightning impulse voltage rating): 125 kV, 1,2/50μs
- Αντοχή σε τάση βιομηχανικής συχνότητας (Power frequency voltage rating): 50 kV, 1 min.
- Βαθμός προστασίας (Degree of protection): IP 3X

Έγκριση Επιχορήγησης Επιχειρηματικού Σχεδίου

ΜΑΙΟΣ 2003: Εγκρίθηκε πρόταση χρηματοδότησης στα πλαίσια της Δράσης 3.2 του Επιχειρηματικού Προγράμματος "Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά". Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της πρότασης είναι 76.500€.

Επέκταση του πληροφοριακού συστήματος

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2003: Ολοκληρώθηκαν οι νέες επενδύσεις στο πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης (Ιανουάριος 2002 - Μάρτιος 2003), σε προγράμματα και εξοπλισμό, συνολικού κόστους 55.000 EURO.

Δοκιμές Τύπου Κυψελών Μέσης Τάσης II

ΜΑΡΤΙΟΣ 2003: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση των δοκιμών τύπου των νέων κυψελών Μέσης Τάσης σειράς SMS (αφορά διακόπτες SF6). Οι δοκιμές έγιναν στο αναγνωρισμένο εργαστήριο δοκιμών CESI στο Μιλάνο.

Ολοκλήρωση Ολυμπιακών έργων

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2003: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Γενικού Πίνακα Χαμηλής Τάσης για το Ολυμπιακό έργο: Ε.Σ. ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ, 4Χ1250 KVA. Το έργο είχε ανατεθεί από την J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. & ΕΚΤΕΡ - ΚΟΡΩΝΙΣ Α.Ε. μετά από σχετικό διαγωνισμό, τον Οκτώβριο του 2002.